Sunday, November 30, 2008

Gelukkig Nieuwjaar!

Nieuwjaar is gevierd op 1 januari en voor net een dag. Wij Amerikanen gevieren ook deze feestdag. Het heeft bijzondere historische betekenis want het is de achtste dag achter Jesus' verjaardag, of Zijn besnijdenisdag.

Een Nederlands gewoontes van de feestdag is branden bomen op straat.1 Om middernacht mensen kussen.2 Die bomen zijn van Kerstmis. Nederlanders ook steken kleurig vuurwerk. Andere gewoontes op Nieuwjaar is zwemmen in de bevriezene Noordzee!3 Iets basen geven hun werknemers geld.2

Inwoners eten olibollen aan deze dag. Oliebollen zijn bradene ballen van deeg. Zij drenken champagne.

Mensen hebben feestjes op oudejaarsavond, maar nieuwjaarsdag is met de familie.
5


1http://www.lovelychristmas.co.uk/new-year-traditions.html

2http://www.timeanddate.com/holidays/netherlands/new-year-day.html

3http://www.123newyear.com/newyear-traditions/new-year-traditions-netherlands.html

4http://en.wikipedia.org/wiki/New_Year%27s_Day#History.html

5http://archief.nrc.nl/index.php/2000/December/30/Overig/9/Gezond+Nieuwjaar.html



Thursday, November 13, 2008

Antonia's Line


Vorige week hebben wij Antonia's Line gekeken. Ik denk dat het een unieke film is. Antonia en haar dochter Danielle verhuizen naar Antonia's oude dorp. Die dorp is klein en vol van interessante mensen. Ik vind dat Nederlandse films verschillend van Hollywood films zijn. Antonia's Line sprekt over dingen als verkrachten, maken een baby mit geen vader, en het bestaanwijze van God. Ik denk dat deze dingen spreken over zullen zijn. Ik hou van die film.
Thursday, October 30, 2008

Vorige Zomer


Vorige zomer ben Ik naar Universiteit gebleven. Ik wil niet naar Santa Fe gegaan. Ik heb bij het FAC gewerkt. Ik heb veel geld gemaakt! Ik heb Antropologie en Geologie genomen. Ik heb goede cyphers gemaakt. Ik heb 's nachts gezuipen. Vorige zomer is niet te slecht geweest.
Wednesday, October 8, 2008

Amsterdam - Hier Ik Kom!


Ik heb van ga naar Nederlands. Ik wil naar Hoge Veluwe ganen. Het kijkt heel mooi. Ik heb van plan kijk het Kröller-Müller Museum want ik hou van kunst. Ik wil ook Amsterdam Arena ganen. Het is thuis van het Ajax!! Ik heb van plan ga naar Gouda en eet veel kaas! Ik hou van kaas. Een dag ik wil ga.
Monday, September 29, 2008

Flash Cards Online


Hallo alles,
Ann Marie en ik heb Flash Cards voor Tekst 2 & 3 gemaken. Hier!
http://quizlet.com/group/1077/
Monday, September 22, 2008

Waarom leer ik Nederlands?


Ik leer Nederlands want Ik moet twee taal nemen, en nederlands lijkt vermaak. Ik ook wil reiz von Amsterdam. Het is een mooi regio. Ik hou van fietsen en fiets zijn alom! Ik heb Duits voor twee jaaren genemen, en Nederlands is soortgelijk.
Sunday, September 21, 2008

Hallo


Ik heet Chase. Dit is voor mijn Nederlands klas. Ik hou van Afblijven, Dicecream, en Brainpower! Ik voor in Austin, maar ik woon uit Santa Fe, Texas.